U.I.R.S.

Škola rolera Ada Ciganlija

Udruženje Instruktora Rolera Srbije (u daljem tekstu U.I.R.S.) osnovano je 2013 godine u Beogradu u Agenciji za Privredne registre Republike Srbije i predstavlja jedino priznato Udruženje Instruktora Rolera od strane Roler Saveza Srbije institucije podržane od Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta Srbije i međunarodnih institucija: Evropske Roler Federacije C.E.C. i Međunarodne Roler Federacije F.I.R.S. 

 

OSNIVANJE U PRAVI ČAS !!!

Na osnovu predloga Pravilnika o ponašanju vozača rolera na javnim površinama, radu legitimnih Škola rolera i licenciranju instruktora rolera od strane zvaničnih institucija, uskoro će se na čitavoj teritoriji Republike Srbije uvesti red u ovaj veoma masovan sport.

U narednom periodu ćemo postaviti predlog Pravilnika na sajt.

Ko ga je osnovao ?

Osnivači i članovi Udruženja su najzaslužniji pojedinci Roler sporta u Srbiji i to u raznim disciplinama koje se odnose na vožnju na rolerima.

Predstavnici stilova U.I.R.S.: Fitness – Prof Malenić Marko; Speed Skating – Miodrag Popović; Aggressive – Slaviša Živković; Urban – Denis Brkić; Artisitic – Milica Brozović; Inline Hockey – Prof Uroš Brestovac.

Epitet “najzaslužniji” se odnosi na dugogodišnje radno iskustvo u radu sa klijentima svih starostnih grupa i nivoa znanja, kao i organizovanje velikog broja, zvanično priznatih,  programa i akcija koji su doprinosili popularizaciji ovog prelepog sporta.

 

 

Cilj i zadaci Udruženja ?

Jasani zadaci U.I.R.S. su sistematizacija i standardizacija metodike obuke u svim Školama rolera u Srbiji sa ciljem da se na pravilan način po univerzalnom metodskom postupku što više dece i odraslih osoba obuči da bezbedno i sigurno voze rolere i to u sledećim disciplinama:

1FITNESS

2URBAN

3SLALOM

4AGGRESSIVE

5SPEED SKATING

6ARTISTIC

7INLINE HOCKEY

 

Takođe nam je cilj da se na teritoriji cele zemlje, kroz zvanične kurseve za buduće instruktore a po sistemu i pravilima Internacionalne Roler Asocijacije što više ljudi – budućih instruktora rolera obuči i licencira uz odgovarajuće dozvole za rad.

Uvođenjem reda u ovaj veoma popularan i masovan sport u našoj zemlji, ostvarujemo opšti interes – znatno smanjenje povreda na rolerima, što kod dece što kod odraslih osoba.

 

Sporedne uloge U.I.R.S.a ?

U.I.R.S. će u narednom periodu uz podršku Ministarstva Omladine i Sporta i Ministarstva za Saobraćaj Republike Srbije, organizovati  tribine po čitavoj zemlji koje se tiču ZNAČAJA KORIŠĆENJA ZAŠTITNE OPREME NA ROLERIMA pogotovo kod dece i to u akcijama: “Nemoj da te sram, kad nosiš kacigu to nije BLAM”  kao i u akciji “Pravila ponašanja dece na rolerima u saobraćaju”.

 

U.I.R.S. MOLBA:
Molimo sve koji misle da svojim angažovanjem i znanjem mogu doprineti kvalitetu Udruženja, da nas kontaktiraju. U planu nam je veliki broj raznih programa i akcija, tako da nam je Vaša pomoć zaista potrebna. Uslov da bi ste postali član je da položite ispit za Instruktora rolera – U.I.R.S. Nivo 1 ili nam dostavite neku od položenih međunarodnih licenci (instruktor rolera). Inače, sva pravila Udruženja kao i kompletan model polaganja ispita za dobijanje licence, prekopiran je od zvaničnog Internacionalnog modela, koji se sprovodi duži niz godina po celom svetu.