Upis

Škola rolera Ada Ciganlija

 

Roleri su sport koji mogu upražnjavati sve starosne grupe. Za decu je veoma važan zbog razvijanja motoričkih sposobnosti, dok je za starije veoma pogodan jer se usled kliznog kretanja ne opterećuju zglobne veze kao kod trčanja, tako da na veoma jednostavan i zanimljiv način, uz boravak u prirodi, odžavate vašu vitalnost ili je uz posebne programe podižete na viši nivo.

 

Kada je najbolje vreme da deca počnu sa obukom rolera?

Ukoliko je moguće, decu ne treba stavljati na rolere pre četvrte godine. Kako su današnja deca mnogo zrelija i sposobnija od dece pre desetak godina, veoma su česti slučajevi da deca već od treće godine staju na rolere i da niko živ od toga ne može da ih odgovori.

 

Kako proceniti da su deca sposobna za vožnju na rolerima?

Ukoliko imate rolere za Vašu decu, pre nego što zakažete Vaš prvi čas, proverite da li je Vaše dete sposobno da koristi rolere, i to na sledeći način:

  • obujte detetu rolere na travnatoj površini i obucite mu zaštitnu opremu,
  • pustite dete da samo ustane (na travi) i da proba da hoda,
  • ukoliko je uspelo da izvrši osnovne motoričke zadatke, neka pokuša da trčkara unapred, levo, desno i ukrug,
  • ukoliko je uspelo da trčkara, neka pokuša da dvonožnim poskocima imitira zeku (neka preskoči neku grančicu i sl.).

Ukoliko je Vaše dete uspešno obavilo zadatke iz testa, sposobno je za prvi čas u školi rolera.

Molimo Vas da zbog bezbednosti vašeg deteta, ne pokušavate da ga naučite sami ili da mu dozvolite da posle uspešno obavljenog testa pokuša da vozi rolere po asfaltu.

Koja je gornja starosna granica za početnika na rolerima?

U praksi smo imali slučajeve da su nam se javljali polaznici koji imaju preko 70 godina starosti. Zbog rizika od povrede ne preporučujemo osobama preko 70 godina da upišu školu, ali podržavamo sve one koji misle suprotno i učinićemo sve da im svojim znanjem što više pomognemo u ostvarenju još jedanog sna.

Čas možete zakazati pozivom na broj telefona 062/55 00 44

 

Vaš prvi korak je da putem telefona zakažete svoj prvi čas obuke. Upis u školu se odvija ISKLJUČIVO zakazivanjem časova jer se zbog gustog rasporeda tokom letnje sezone  ni na koji drugi način to ne može sprovesti.

PREPORUČUJEMO VAM DA NE KUPUJETE OPREMU ZA ROLERE PRE ZAVRŠENE OBUKE JER ĆE VAM NAŠI INSTRUKTORI U ZAVISNOSTI OD VAŠIH SPOSOBNOSTI PREPORUČITI KOJA JE OPREMA ZA VAS NAJBOLJA I GDE JE MOŽETE NABAVITI UZ POPUSTE PRI KUPOVINI ISTE.

U našoj školi Vam za potrebe časa obezbeđujemo svu potrebnu opremu, najkvalitetnijeg proizvođača rolera (Rollerblade) i to modele  posledenje generacije.